Jo pieni muutos tekee hyvää
Jo pieni muutos tekee hyvää

Jo pieni muutos tekee hyvää

Lisää hieman liikuntaa, syö vähän terveellisemmin, nuku tunti enemmän ja rauhoitu päivittäin edes hetkeksi. Näin voit edistää hyvinvointiasi yllättävän helposti.

Uusi vuosi merkitsee perinteisesti monenlaisten lupausten tekemistä ja terveellisemmän elämän aloittamista. Pudotan painoa, lopetan herkuttelun, menen kuntosalille, huolehdin jaksamisestani paremmin, en stressaa, vähennän roikkumista sosiaalisessa mediassa – ja ties mitä muuta.

Harmittavan usein into radikaaliin elämänmuutoksen ylläpitoon kestää ehkä muutaman viikon tai kuukauden, kunnes se vähitellen lopahtaa. Liian tiukka linja ja turhan kunnianhimoiset tavoitteet alkavat kyllästyttää etenkin, jos näkyviä tuloksia ei synny vauhdilla.

Pikavoittojen ja itsensä rääkkäämisen sijaan omaa hyvinvointiaan voi kohentaa pienin askelin paljon helpommalla ja itsensä kannalta miellyttävämmällä tavalla. Kun tekee omassa arjessa lähes huomaamattomia korjausliikkeitä, olo kohenee pikku hiljaa. Muutokset kannattaa pitää niin pieninä, että uusia elämäntapoja pystyy noudattamaan vaikka koko loppuikänsä.

Hyvinvoinnin kulmakivet rakentuvat omaan ikään ja kuntoon sovitetulle liikunnalle, terveelliselle ja monipuoliselle ravinnolle sekä riittävälle unelle ja levolle. Kyse ei ole rakettitieteestä tai kaloreiden vaivalloisesta laskemisesta vaan järkevistä valinnoista – oikeastaan ihan maalaisjärjen käytöstä – oman itsensä parhaaksi.

Apteekkilehti

Puolueetonta, asiallista ja luotettavaa tietoa terveydestä, lääkkeistä, lääkehoidoista ja hyvinvoinnista.