Skip to main content
Kun some hehkuttaa, apteekki neuvoo
Kun some hehkuttaa, apteekki neuvoo
Aiemmin pelkästään sisäisesti nautittuja pre- ja probiootteja löytyy nyt myös ihonhoitotuotteista. Ne vahvistavat ihon mikrobiomia, tasapainoa ja puolustusmekanismia, kertoo kosmetologi Elina Kauniskangas Oulun Hansa Apteekista.
Apteekki palvelee

Kun some hehkuttaa, apteekki neuvoo

Niasiiniamidi? AHA- ja BHA-hapot? Hyaluronihappo? Muun muassa näitä ihonhoidon uusia raaka-aineita hehkutetaan sosiaalisessa mediassa. Ennen tuotteiden ostamista kannattaa kysyä apteekista, sopivatko ne omalle ihotyypille.
Apteekin ihonhoitotuotteiden valikoima laajenee vuosi vuodelta. Hyllyiltä löytyy monia laadukkaita apteekkikosmetiikkasarjoja, jotka kattavat koko vartalon hoidon päästä varpaisiin.

– Apteekkisarjat ovat tehokkaita mutta turvallisia, sillä ne testattu läpikotaisin ja käyvät myös herkkäihoisille. Monet tuotteet ovat lääketehtaiden kehittämiä. Niistä on karsittu kaikki ylimääräinen pois, kuten yleisesti allergiaa aiheuttavat raaka-aineet ja tuoksut, selvittää kosmetologi Elina Kauniskangas Oulun Hansa Apteekista ja sen yhteydessä toimivasta Kauneushoitola WoManista.

Kauniskangas on huomannut, miten somessa nousee esiin uusia ihonhoidon trendejä. Usein painopiste on tuotteissa käytettävissä raaka-aineissa.

Yksi viimeisimmistä hiteistä on niasiiniamidi, joka B3-vitamiinina sopii useimmille käyttäjille. Se parantaa ihon joustavuutta ja kimmoisuutta, supistaa laajentuneita ihohuokosia ja korjaa liikapigmentaatiota. Lisäksi se rauhoittaa stressaantunutta ihoa ja tasoittaa ihon väriä. Niasiinia sisältää muun muassa La Roche-Posay -sarjan Pure Niacinamide 10 -seerumi. Tuote sopii kaikille ihotyypeille ja on testattu ihotautilääkäreiden valvonnassa.

Trendien harjalla ovat myös AHA- ja BHA-hapot, jotka kuorivat, tasoittavat ja heleyttävät ihoa. Niistä AHA-hapot sopivat myös kuivalle ja ikääntyvälle iholle. Niitä on esimerkiksi Medik8-sarjan yöksi tarkoitetussa Sleep Glycolic -kuorintatuotteessa, joka tarjoaa nopeita tuloksia nukkuessa. BHA-happoa sisältävät tuotteet, kuten CeraVe Blemish Control -puhdistusgeeli ja geelimäinen kasvovoide, on puolestaan tarkoitettu rasvoittuvan, akneen taipuvaisen ihon hoitoon.

Monet jo tuntevat hyaluronihapon, joka kosteuttaa, silottaa ja täyteläistää ihoa. Se sopii kaikille ihotyypeille, koska sitä esiintyy ihossa luonnollisesti. Ihonhoitosarjoissa aine on jo laajasti käytössä.

Tarkista tuotteen sopivuus apteekissa

Kauniskangas korostaa apteekin neuvonnan merkitystä ihonhoitotuotteiden valinnassa. Asiakkaan tenttaaminen tämän ihotyypistä ei ole turhaa utelua vaan keino kartoittaa paras mahdollinen vaihtoehto.

– Apteekin farmaseutit ja kosmetologit on koulutettu kosmetiikkatuotteisiin, joten osaamme olla avuksi ja löytää asiakkaille sopivia ratkaisuja ihotyypin mukaan.